Actueel
Bouwprojecten
Organisaties
Onze leden
Adverteren
Contact
Uw profiel
 
Logo van Imabo
Organisatiepresentatie 

Imabo  

inkooporganisatie van Bouwmaterialen, Hout, Tegels en Sanitair
Imabo is de specialist in hout en bouwmaterialen. Met meer dan veertig vestigingen door heel Nederland is er altijd een Imabo-vestiging bij u in de buurt. Imabo staat voor een compleet assortiment, flexibiliteit, kwaliteit, kennis en betrouwbaarheid.
Imabo is een inkoopcombinatie in bouwmaterialen en een sterke partner voor bouwbedrijven, aannemers, afbouwbedrijven en particulieren. Het assortiment bestaat uit ontelbare producten voor alle bedrijven in de bouwwereld. Logistiek is een van de peilers onder Imabo. Een eigen logistiek centrum, een landelijke automatiseringsnetwerk en een fijnmazig distributiesysteem waarborgen just-in-time levering door heel Nederland.

Geschiedenis

Tientallen jaren geleden besloten diverse bouwmaterialenhandelaren hun krachten te bundelen en werden inkooporganisaties opgericht.

Imabo kent haar start in 1968. Twaalf HIBIN groothandelaren in bouwmaterialen besloten door bundeling van krachten een sterkere marktpositie op te bouwen. Gezamenlijk waren zij in 1968 goed voor een omzet van 1 miljoen gulden. Het assortiment bestond uit onder meer speciale tegelsoorten, keukens, betondakpannen, isolatiemateriaal en sanitair.

In de jaren ’70 vond een groei in het aantal aangesloten bedrijven en omzet plaats. Imabo groeide uit tot een landelijke organisatie met 24 aangesloten groothandelaren in bouwmaterialen met in totaal dertig vestigingen. In 1989 wordt het besluit genomen een nieuw logistiek centrum te bouwen. Er wordt gekozen voor een locatie op het industrieterrein De Berk in Echt. Het centraal magazijn verhuisde eind mei 1990 naar Echt.

Heden

Imabo bestaat in 2010 uit 21 aangesloten bedrijven met ruim 45 vestigingen die samen goed zijn voor een omzet van circa 300 miljoen euro.

De huidige aangesloten bedrijven opereren decentraal als zelfstandige ondernemers maar de backoffice-activiteiten worden nog steeds centraal geregeld, zoals inkoop (productmanagement), facturering, marketing en ICT. Het logistiek centrum is gehuisvest in Echt. Met ruim 26.000 m² aan opslagcapaciteit en ruim 5.000 artikelen op voorraad, vinden iedere dag leveringen plaats aan de vestigingen.

Slideshow

Adres

Internet
Adres
Vijzelmolenlaan 20
 
3447GX Woerden

Locatie

Trefwoorden